szOPen, FMIC będzie najlepszym wyjściem, bo koszt jest podobny, tyle że dłubania więcej /rury trzeba przerobić/. Po takim zabiegu przydała by się korekta programu
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Tony065,
Czyli mam rozumieć że zewnętrzny ic zamontować przed chłodnice klimy
Coś polecisz z tego co kiedys czytałem to nie nie musi być zaden wielki smok tylko taki do 200hp spokojnie wystarczy a nie wymagana jest wtedy korekta programu. i żeby miał wyjścia z jednej strony co by mało rurek poszło i przeróbek.
szOPen, wymiary w okolicach 550x140x65mm lub 550x180x65mm /takie na szybko znalazłem/ powinny wystarczyć. korekta programu wskazana, bo lag będzie większy z racji większego IC. może nie jakoś tragicznie, ale zawsze. w końcu to TDI :diabelski_usmiech
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Lag to opóźnienie, określenie dotyczy wielu dziedzin życia, nie tylko aut z TDI :diabelski_usmiech chodzi o to, że duży IC ma większą pojemność i turbo musi wtłoczyć więcej powietrza, co na ori programie wydłuży czas reakcji na wciśnięcie pedału przyspieszenia. Niestety, tuning nie jest tani. Z prostszych rozwiązań proponuję kratkę w nadkolu, co daje ok. 6-8 st C mniej w dolocie. Koszt w granicach 30-50 zł.
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
A powiedz mi proszę jak mogę u siebie sprawdzić temperaturę powietrza po ic
Bo jak pewnie na początek spróbuje zamontować kratke i sprawdzic różnice
Czytałem tez że w zderzaku przed liftem dobrze jest powiekszyc kierownice powietrza i to tez coś daje.
temperaturę można sprawdzić zdaje się logami, ale to już podpytaj kolegów głębiej siedzących w elektronice aut. jak tak chcesz kombinować, to już lepiej zrób FMIC wyjdzie najprościej i najlepiej.
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Witam,panowie odgrzeje kotleta nie miejcie mi za złe,gdzie można zakupić większy Simic by Ali
na chwilę obecną Ori niemal nie do wyrwania. Możesz kupić chinola, chodzą po 7-8 stów. Parę osób ma, a najlepiej zapytaj na LeonClub, bo tam częściej coś dłubią.
Zamieszczone przez rytcher
O jaką to kratke chodzi? No i nie można samemu jej zrobić?
Można samemu, koszt jakieś 30-40 zł. Potrzebujesz zwykłą kratkę do wentylacji, klej do szyb i trochę czasu :szeroki_usmiech
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Witam,panowie odgrzeje kotleta nie miejcie mi za złe,gdzie można zakupić większy Simic by Ali
na chwilę obecną Ori niemal nie do wyrwania. Możesz kupić chinola, chodzą po 7-8 stów. Parę osób ma, a najlepiej zapytaj na LeonClub, bo tam częściej coś dłubią.
Zamieszczone przez rytcher
O jaką to kratke chodzi? No i nie można samemu jej zrobić?
Można samemu, koszt jakieś 30-40 zł. Potrzebujesz zwykłą kratkę do wentylacji, klej do szyb i trochę czasu :szeroki_usmiech
Ja moge sobie pozwolić na spawanie i tego sie będe trzymał
na chwilę obecną Ori niemal nie do wyrwania. Możesz kupić chinola, chodzą po 7-8 stów. Parę osób ma, a najlepiej zapytaj na LeonClub, bo tam częściej coś dłubią
na chwilę obecną Ori niemal nie do wyrwania. Możesz kupić chinola, chodzą po 7-8 stów. Parę osób ma, a najlepiej zapytaj na LeonClub, bo tam częściej coś dłubią
szkoda ze zdjecia nikt nigdy nie widzial .... kiedys nawet maila napisalem, ale zostalem potraktowany standardowo
najprawdopodobniej sa to wiec szybkozlaczki dospawane w PL do chinola z obcietymi standardowymi koncowkami
inna sprawa ze dobry ICek od ASZ (niepogiety, szczelny i czysty - na szybkozlaczki) daje rade do ~165KM
a koszt to max 350PLN
kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz